Douchewanden

Douchewanden

Een standaard of hightech glazen douchewand? 

Net zoals het kraanwerk is de glasplaat een opvallende blikvanger van uw inloopdouche. Die kan volledig transparant, gekleurd of (gedeeltelijk) gematteerd zijn. U heeft heel wat keuze en kan een glazen douchewand laten maken die op esthetisch vlak helemaal aan uw persoonlijke voorkeuren beantwoordt.

Wist u trouwens dat u niet alleen het uitzicht naar wens kan bepalen, maar ook diverse keuzemogelijkheden heeft wat de technische prestaties betreft?

De technische kant van glazen douchewanden

Glazen douchewanden worden altijd in veiligheidsglas vervaardigd. Zo wordt het risico op verwondingen bij glasbreuk tot een absoluut minimum beperkt. Het glastype ligt dus vast, maar u kan wel beslissen over:

  • De precieze afmetingen. Alles is mogelijk.
  • Welke glaskleur u verkiest.
  • Om meer privacy te garanderen, kan u ook opteren voor melkglas (gematteerd uitzicht) of een transparante glasplaat met diverse gematteerde banden, blokken, lijnen,… Zelfs glas met one-way-vision effect is mogelijk.
  • Zijn er uitsparingen nodig voor kranen, leidingen en profielen? Ook die kunnen meteen in het atelier worden voorzien.
  • De glasranden worden uiteraard machinaal geslepen en fijn en veilig afgewerkt.

Propere douchewanden dankzij onze slimme technologie

Wilt u een glazen douchewand op maat, dan is ShowerGuard® glas of Timeless® glas zeker het overwegen waard. Tenminste, als u te vinden bent voor minder poetswerk en een langere glans.

Tijdens de productie wordt ShowerGuard® of Timeless® glas met ionenstralen verzegeld. Deze verzegeling zorgt ervoor dat vuil-, water- en kalkresten moeilijker op het glasoppervlak kunnen hechten, waardoor de natuurlijke glans langer behouden blijft. Uw glazen douchewand zal er dus langer stralend uitzien en niet het doffe uitzicht krijgen dat standaard doucheglas meestal te wachten staat.

De verlengde glans is trouwens niet de enige troef. Het oppervlak is dankzij de ionencoating ook easy-to-clean. Vergeet het veelvuldige schrobwerk met kalkwerende reinigingsproducten, met een ShowerGuard® of Timeless® douchescherm volstaan een vochtige spons of zachte doek en normale huishoudelijke reinigingsmiddelen om uw inloopdouche proper en blinkend te houden!

Over het effect en de doeltreffendheid van dit product hoeft u niet te twijfelen. U geniet namelijk een levenslange garantie op het easy-to-clean oppervlak.

Wat dan het verschil is tussen het Showerguard® en Timeless® glas? Het principe is exact hetzelfde, maar we adviseren u graag over het kwaliteits- en prijsverschil.

Wie gaat uw douchewand plaatsen?

Bij Heldr. kan u zowel klassieke als onderhoudsvrije ShowerGuard® en Timeless® douchewanden laten maken, helemaal op maat van uw inloopdouche en wensen. De montage kunt u zelf doen, uitbesteden aan een vakman naar keuze of overlaten aan het plaatsingsteam van Heldr. Zowel de glasplaat als klinken, scharnieren en profielen worden door ons uiterst nauwkeurig geïnstalleerd.

Advies op maat?

Wenst u helder advies of een klare kijk op een offerte? Onze Heldr. adviseurs beantwoorden graag al uw vragen.

We zijn er om te helpen.