Dak- en loopglas

Dak- en loopglas

Met een glazen dak, vloer of trap geeft u uw pand een heel aparte uitstraling. Dakbeglazing en loopglas laten immers ongeëvenaarde lichtinval toe en de ruimtes worden zo ook optisch vergroot. Dat betekent meer ruimtegevoel én meer licht.

Glas heeft verder talloze verwerkingsmogelijkheden, waardoor er heel precies maatwerk mogelijk is. Tenslotte spelen ook de praktische troeven en de specifieke technische prestaties een belangrijke rol. Dat verklaart waarom creatieve architecten maar wat graag glaspartijen in hun ontwerpen verwerken.

Ideeën voor praktische toepassingen

  • Lichtstraten, lichtkoepels, dakramen en glazen daken

  • Trappen met glazen treden

  • Interieurvloeren of dakterrassen met beloopbaar glas

  • Glazen tegels of beloopbare glasplaten voor tuinpaden en toegangswegen

Samenstelling van loopglas

Loopglas is een gelaagde veiligheidsbeglazing. Deze bestaat uit 2 of meerdere glasbladen die aan elkaar worden gehecht door minimaal 2 PVB-folies (Polyvinyl Butyral). De draagkracht en maximale toegestane belasting wordt bepaald door het aantal en de dikte van de bladen en folies. Bij loopglas worden de glasranden machinaal geslepen.

Esthetisch én praktisch

  • Loopglas en dakbeglazing worden vooral gekenmerkt door de uitzonderlijke stevigheid en draagkracht. Ook garandeert dit een lange levensduur.

  • De gelaagdheid impliceert extra persoonlijke bescherming tegen verwondingen bij glasbreuk en zorgt voor een bijkomende inbraakwerende functie. Om maximale veiligheid te garanderen, kiest u bij beloopbaar glas best ook voor een antislip oppervlak.

  • Op esthetisch vlak kan u kiezen voor een matte of glanzende afwerking en is loopglas ook in diverse kleuren, afmetingen en vormen te verkrijgen.

  • Om weerkaatsing van zonlicht tegen te gaan, is voor dakbeglazing de Cool-Lite® uitvoering een echte aanrader.

  • Zeker voor dakbeglazing biedt de Bio-Clean® optie een opmerkelijke meerwaarde. De geïntegreerde hydrofiele coating maakt het glasoppervlak in grote mate zelfreinigend waardoor het aantal poetsbeurten aanzienlijk verminderd wordt. Vuil en regendruppels kunnen minder gemakkelijk aan het glas hechten en worden bij elke regenbui automatisch weggespoeld. Erg handig voor dakglas op moeilijk bereikbare plaatsen!

  • Wel meer licht, maar liever geen serre-effect? Dan kan u extra zonwerende eigenschappen aan het glas laten toevoegen en ook extra thermische isolatie is mogelijk.

Advies op maat?

Wenst u helder advies of een klare kijk op een offerte? Onze Heldr. adviseurs beantwoorden graag al uw vragen.

We zijn er om te helpen.