Brandwerend glas

Brandwerend glas

Liever geen onnodige risico’s? Dan investeert u best in brandvertragend glas.

Ondanks het voorzien van heel wat veiligheidsmaatregelen, is brandgevaar nooit volledig uit te sluiten. Daarom mag brandwerende beglazing zeker niet in uw veiligheidsplan ontbreken. Brandvertragend glas maakt immers een gigantisch verschil als het er op aankomt, want elke seconde telt.

Hoe brandwerend glas levens redt

Brandvertragend glas is een technisch hoogstandje dat uit verschillende componenten bestaat. RF-beglazing omvat namelijk minimum 2 en soms meerdere geharde glaspanelen. Het aantal glasplaten wordt bepaald in functie van de mate van brandwerendheid (de RF-factor). Dat geldt ook voor het aantal tussenlagen. Daarin wordt bovendien een transparante stof/gel voorzien die zal opschuimen van zodra er brand gedetecteerd wordt.

Waar stopt u de vlammen?

Niet alleen in buitenbeglazing zoals ramen, maar ook in glazen vloeren, scheidingswanden en glazen deuren kan brandwerend glas geplaatst worden. U kan de brand dus ook binnenshuis gecompartimenteerd vertragen.

Troeven van brandwerend glas

  • Bij Heldr. kan u brandwerend glas verkrijgen met verschillende RF-gradaties: RF30, RF60, RF90 tot zelfs RF120.

  • U kan brandwerend glas in verschillende glazen interieur- en exterieurelementen laten verwerken zoals raambeglazing, scheidingswanden, brandwerende deuren, glazen vloeren, enz…

  • Brandwerend glas is meteen ook UV-bestendig gehard veiligheidsglas. Uw interieur wordt bijgevolg ook beschermd tegen verkleuring door schadelijke UV-straling, uw werknemers en huisgenoten tegen verwondingen bij glasbreuk en ook inbrekers wordt het extra moeilijk gemaakt. Verder is ook de extra akoestische isolatie mooi meegenomen.

  • Alle brandvertragende beglazing die u bij Heldr. aankoopt, is getest, gecertificeerd en goedgekeurd volgens de wettelijke normen!

  • Gekleurd glas of een logo op het glas? Ook dat is perfect mogelijk.

Advies op maat?

Wenst u helder advies of een klare kijk op een offerte? Onze Heldr. adviseurs beantwoorden graag al uw vragen.

We zijn er om te helpen.