Gevelglas

Gevelglas

Van glazen etalage tot volledige glazen gevel

Vooral bij winkelpanden is glas een courant gebruikt materiaal voor gevelafwerking. Etalages zijn daar een perfect voorbeeld van. Toch kan een glazen gevel er ook heel anders uitzien.

Behalve doorkijkglas is ook UV-bestendig spiegelglas bijvoorbeeld een erg interessant bouwmateriaal, in het bijzonder voor kantoorgebouwen. Al zijn dit zeker niet de enige mogelijkheden voor een trendy glazen gevel die écht opvalt…

Hoe kan een gevel in glas er precies uitzien?

Glas hoeft niet per se transparant te zijn. Waarom bijvoorbeeld voor uw gevelbekleding niet opteren voor gekleurde glasplaten? Daarmee kan u grote kleurvlakken of een kleurrijke mozaïek in uw gevelontwerp integreren en een gevel creëren die écht uniek is. Voor sidings en gevelpanelen vormen deze glaspanelen bijvoorbeeld een verrassend alternatief.

Ook Reglit of Profilit beglazing is erg geschikt voor gebruik in glazen gevels. Dit bijzondere profielglas met een typerende U-vorm geeft gevels en glazen scheidingswanden bovendien een opvallende, trendy en vooral tijdloze uitstraling.

Esthetisch én praktisch

Een glazen gevel geeft uw pand een tijdloze uitstraling, maar gevelglas biedt ook heel wat praktische voordelen:

  • Uw gevel proper houden? Met gevelglas van Heldr. heeft u geen gespecialiseerde gevelreiniger meer nodig, gewoon even de glazenwasser bellen volstaat.
  • U kan allerhande technische kenmerken combineren om maximale thermische en akoestische isolatie of zonwerende, inbraakwerende en zelfreinigende eigenschappen aan uw beglazing toe te voegen.
  • Grenzeloze verwerkingsmogelijkheden en afwerkingen waardoor elke architecturale of esthetische uitdaging mogelijk wordt.

Tip voor glazen etalages

Om er zeker van te zijn dat passanten en potentiële klanten uw etalage niet voorbij lopen en uw producten optimaal kunnen bewonderen, kiest u best voor ontspiegeld of anti-reflecterend glas. Zo wordt storende zonlicht weerkaatsing vermeden en blijven uw goederen ook bij zonnig weer duidelijk zichtbaar.

Advies op maat?

Wenst u helder advies of een klare kijk op een offerte? Onze Heldr. adviseurs beantwoorden graag al uw vragen.

We zijn er om te helpen.