Geluidswerend glas

Geluidswerend glas

Akoestisch glas biedt meer voordelen dan u denkt!

Natuurlijk is geluidswerende beglazing bijzonder interessant voor woningen die gelegen zijn aan drukke verkeersaders, vliegroutes of treinsporen, maar de voordelen laten zich ook elders horen en voelen.

Akoestische beglazing is immers niet alleen geschikt voor exterieurtoepassingen zoals raambeglazing, ook indoor maakt akoestisch isolerend glas een opmerkelijk verschil. In kantooromgevingen zal akoestisch isolatieglas bijvoorbeeld de nodige privacy garanderen voor confidentiële meetings en ook het concentratievermogen van uw medewerkers wordt sterk bevorderd. Geluidshinder van aangrenzende productiehallen, call centers of telefonerende collega’s wordt namelijk tot een absoluut minimum herleid.

Bekijk aanbod

Zowel voor outdoor als voor indoor gebruik

  • Geluidswerende beglazing filtert niet enkel omgevingslawaai, ook contactgeluid door neerslag wordt sterk gereduceerd. Om die reden is akoestische beglazing erg interessant voor gebruik in gevelramen, dakramen, koepels, serres en veranda’s.

 

  • Bij indoor gebruik zorgen geluidswerende glazen scheidingswanden voor meer privacy en een verhoogd concentratievermogen. Ook in kantooromgevingen is akoestisch glas daardoor een interessante investering op korte en op lange termijn.

Waaruit geluidswerende beglazing bestaat?

Geluidswerende beglazing is een vorm van dubbel glas, waarbij 2 verschillende glasdiktes worden gebruikt. Voor maximale akoestische isolatie wordt de binnenste glasplaat doorgaans voorzien van een PVBA-folie (Polyvinyl Butyral Acoustic) die geluidstrillingen absorbeert. De vrije spouwruimte tussen de gelaagde glasplaat en de buitenste glaspartij wordt tenslotte opgevuld met een aangepast gas.

Niet alleen akoestische isolatie!

Doordat akoestische beglazing uit dubbele beglazing bestaat, wordt ook extra thermische isolatie gegeneerd. Zo combineert u geluiddemping met de voordelen van hoogrendementsbeglazing.

Het gelaagde binnen glas is meteen een vorm van veiligheidsglas. Bij glasbreuk zullen glasscherven in de folie blijven hangen in plaats van te versplinteren. Zo wordt het risico op verwondingen aanzienlijk verminderd. Ook inbraakpogingen zullen net iets meer tijd in beslag nemen omdat het glas niet uiteenspringt.

Nog meer opties

Behalve de akoestische en thermische isolatie effecten kan u ook diverse andere praktische voordelen aan uw geluidswerend glas laten toevoegen. Zelfreinigende eigenschappen, extra zonwering, inbraakbeveiliging of kleuren, motieven en logo’s?

Mag het allemaal iets stiller?

Klaar om alle troeven van geluidswerende beglazing te ontdekken of wil u graag een vrijblijvende prijsofferte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

Advies op maat?

Wenst u helder advies of een klare kijk op een offerte? Onze Heldr. adviseurs beantwoorden graag al uw vragen.

We zijn er om te helpen.