Isolerend glas

Isolerend glas

Isolerend glas bestaat uit een of meerdere glasplaten die op een zekere afstand van elkaar geplaatst worden.
De lege ruimte of spouw tussen de glasplaten wordt gevuld met lucht of gas (krypton of argon gas) en dat creëert extra thermisch isolerend effect.

Bekijk aanbod

Van enkel glas naar dubbel glas of mag het nog iets meer zijn?

Raambeglazing vervangen door beter isolerend glas loont snel de moeite. De betere isolatiewaarde laat zich voelen in huis én in uw portemonnee via een lagere energiefactuur.
Tegenwoordig maakt trouwens niet alleen de vervanging van enkel glas door dubbel glas voldoende verschil om raamrenovatie te overwegen. Ook dubbel glas vervangen door driedubbel of extreem isolerend glas is zeker interessant.
Hoe veel energie en centjes u kan besparen, kan u inschatten door de Ug-waarden te vergelijken met die van uw huidige beglazing. Hoe lager de Ug-waarde, hoe beter het glas isoleert.

 • dubbele beglazing / hoogrendementsglas met argon gas: Ug 1,1 – 1,0
 • extreem isolerende beglazing met krypton gas: Ug 0,9
 • driedubbele beglazing: Ug 0,6 – 0,7

Hoogrendementsglas is zonder twijfel de populairste optie voor raamrenovatie in klassieke woningen. Voor passiefbouw levert de extreem isolerende beglazing al ruim voldoende thermische isolatie.

Welke beglazing kiezen

Hoe groter de isolatiewaarde (en hoe lager de Ug-waarde dus), hoe groter de potentiële energiebesparing wordt. Toch is die Ug-waarde zeker niet het enige criterium om rekening mee te houden bij de keuze van nieuwe beglazing. U kan namelijk ook geluidwerende, zonwerende en diverse andere interessante eigenschappen combineren in uw raam beglazing.

Zonwerend glas

Wel meer licht in huis, maar liever geen extra warmte of schadelijke UV-straling? Dan is zonwerende beglazing precies wat u zoekt. De metalen, coatings en gassen die in de beglazing verwerkt worden, laten wel daglicht binnen, maar weerkaatsen of absorberen tegelijkertijd de zonnewarmte en –straling. Zo wordt het serre-effect verminderd en uw interieur beschermd.

Bij Heldr. leveren we verschillende types zonwerende beglazing. Elk type wordt gekenmerkt door uiteenlopende technische bijzonderheden en toepassingsgebieden. We zetten er hier alvast enkele op een rijtje, maar neem gerust contact met ons op en laat u adviseren welke type zonwerende beglazing best geschikt is voor uw project.

 • Cool-Lite SKN 154®: Deze uiterst selectieve zonwerende beglazing laat maar liefst 50% van het zonlicht binnen terwijl toch 74% warmte wordt tegengehouden.

  Cool-Lite Extreme®: Deze dubbele zonwerende beglazing levert met haar Ug-waarde 1,0 de best mogelijke thermische isolatie bij renovatieprojecten op.

  ClimaPlus Sun®: Deze isolerende hoogrendementsbeglazing garandeert maximaal thermisch comfort tijdens alle seizoenen en is daardoor veruit de populairste zonwerende beglazing. Ze is ook ideaal voor grote glaspartijen en serres.

  ClimaPlus One®: Deze raambeglazing is niet zonwerend, maar houdt wel de aanwezige warmte maximaal in huis. Zo wordt het warmteverlies tot 3 keer beter beperkt dan bij gewoon dubbel glas.

Zelfreinigend glas

Daglicht en UV-straling, meer is er niet nodig om tot 5 keer minder ramen te moeten poetsen. De unieke coating op de buitenzijde van het glas zorgt er immers voor dat vuil en water moeilijker aan het glasoppervlak kunnen hechten. Bij elke regenbui worden vuilresten vervolgens weggespoeld. Zelfreinigende ramen zijn zeker ook voor moeilijk bereikbare raampartijen een interessante keuze. Zeker bij dakbeglazing is dit type glas daarom erg gegeerd. Leuke extra’s zijn dat er ook minder condensatie aan de buitenzijde zal optreden en dat u ook bij regen een helder uitzicht geniet.

Geluidswerend glas

In woningen aan drukke verkeersaders, luchthavens of treinsporen vermindert akoestisch isolatieglas allerhande omgevingslawaai, maar ook storend contactgeluid door regen en hagel.

Veiligheidsglas en inbraakwerend glas

Veiligheidsglas is niet alleen interessant om inbrekers buiten te houden, maar ook de juiste keuze om spelende kinderen te beschermen tegen allerhande verwondingen bij glasbreuk. Ze kunnen immers geen “doorvalbeweging” maken of door het glas heen vallen.

Brandvertragend glas

Zeker in drukke kantoorgebouwen en productieomgevingen is brandwerend glas het overwegen waard. Bij brand telt immers elke seconde om kostbare goederen én levens te redden.

Decoratief of gepersonaliseerd glas

Gekleurde ramen, raamglas met spiegeleffect voor meer privacy of beglazing met uw bedrijfslogo? Bij Heldr. kan u uw ramen ook laten personaliseren naar ontwerp.

Waarop wij letten bij raamrenovatie

 • Zijn de bestaande raamkozijnen en spouw voldoende breed voor de plaatsing van nieuwe beglazing of wordt het schrijnwerk ook vervangen?
 • De thermische isolatie van uw ramen wordt niet enkel door de beglazing, maar ook door de profielen bepaald. Er wordt dus best nagekeken of uw bestaand schrijnwerk voldoende aansluit om koudebruggen te vermijden.
 • Om u ervan te verzekeren dat u beglazing kiest die past, maximale thermische isolatie en tegelijkertijd ook andere praktische eigenschappen oplevert en dat alles aan de interessantste prijs, laat u zich best adviseren door een professioneel glasleverancier.
 • Elke millimeter telt om een nauwkeurige plaatsing te kunnen garanderen. Laat uw ramen daarom opmeten door een ervaringsdeskundige. Wist u trouwens dat u ook daarvoor op Heldr. kan rekenen?

Jawel, wij verzorgen ook de plaatsing

U bent overtuigd van de vele voordelen en wil uw ruiten of volledige ramen laten vervangen? Dan is er goed nieuws! Met Heldr. heeft u 1 partner die u bij de keuze van de beglazing adviseert én de nieuwe ramen ook komt plaatsen. In Antwerpen, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Brussel komen onze installateurs ter plaatse om uw ruiten of ramen op te meten én te vervangen.

Advies op maat?

Wenst u helder advies of een klare kijk op een offerte? Onze Heldr. adviseurs beantwoorden graag al uw vragen.

We zijn er om te helpen.